Clicky

KSV Rumbeke 3 - 2 KWSC Lauwe

Wedstrijd Akern op zaterdag 28 oktober 2023 om 20:00

Verslag wedstrijd

Zaterdagavond 28 oktober 2023 de clash tegen KWSC Lauwe in de Rumbeekse arena. Voor onze nieuwe T1, Fanny Schamp, de vuurdoop tegen een sterk Lauwe dat op de tweede plaats pronkt in het klassement. Zal het vuurwerk geven of niet, we zullen zien.

Wanneer het eerste fluitsignaal weergalmde in het stadion zagen we dat onze Bricx-mannekes gretig waren om een leuke match op poten te zetten tegen KWSC Lauwe. KSVR kon snel tonen wat ze in hun mars hadden, maar in minuut 6 kreeg KWSC Lauwe een penalty voorgeschoteld, wegens handspel van een Bricx-manneke in de “16”. Het leer ging op de stip en L. Vansteenkiste kon de score openen (0-1). KSVR nam hier geen vrede mee. KSVR trok het laken naar zich toe en konden de supporters op hun wenken bedienen met fraai voetbal. De kansen werden gecreëerd, maar werden net niet goed benut. De bezoekers uit Lauwe kregen niet veel kansen om door de mazen van de Rumbeekse defensie te glippen. KSVR plooide zich dubbel om op zoek te gaan naar dat goaltje. We hadden het gevoel dat dit er snel zat aan te komen, maar helaas we moesten met het kleinste verschil gaan rusten.

“Pépé laat het stadion ontploffen.”

Na de koffiepauze kwamen de supporters op hun gemakske terug hun plaatsen innemen. Amper 3 minuten ver in tweede helft stond het plots 0-2, nadat S. Verhelst het leer kon onderscheppen in de linie van de Rumbeekse defensie waardoor S. Verhelst de score kon verdubbelen. KSVR bleef niet bij de pakken zitten en voelde dat het kon lukken om Lauwe pijn te doen. In minuut 51 kon Vachtje de score openen voor KSVR met een heerlijk goaltje (1-2). KSVR rook dat er iets te rapen valt. We bleven doorduwen op ons elan en konden de bezoekers zo wat in de tang houden. In minuut 56 een vrije trap ver uit de zestien meter, V. Notebaert mocht deze voor zijn rekening nemen. Met een knal van een schot zoefde het leer door het Rumbeekse luchtruim, het leer knalde tegen onderkant deklat, vervolgens tegen de doelman van Lauwe, maar onze spitskes die op de loer lagen konden er net niet bij om het leer in het mandje te tikken. KSVR domineerde en minuut 64 kon Vachtje zijn tweede van de avond met een heerlijk lobke, het leer perfect in het mandje droppen en de gelijkmaker pronkte op het scorebord (2-2). Ow ow ow dat smaakt naar meer. KSVR gaf alles uit de kast en wist dat alles nog mogelijk is. In minuut 67 een hoekschop voor KSVR, J. Kindt kon met een heerlijk kopballeke het leer richting doel koppen. Het leer zoefde door het luchtruim, helaas knalde het leer tegen binnenkant paal en ketste deze terug het veld in. Nu was het vechten voor ieder bal, iedereen zat op het puntje van zijne stoel. De spanning was te snijden op en rond het veld. In minuut 78 mocht Pépé zijn schoenen aanbinden en wie weet zorgt hij voor de nodige sensatie. Zowel KSVR als Lauwe knokten zich voor ieder bal, beide ploegen wilden resoluut dat ene goaltje binnen knallen. In minuut 81 werd Pépé het laantje ingestuurd en jawel hoor, het wonder werd geschiet, Pépé aka Lorre knalde het leer tegen de touwen (3-2). Pépé had maar 3 minuten nodig om zijn goaltje mee te graaien. Als je van een gouden wissel spreekt. Lorre in het dolle heen en huppe hij deed de volledige lijn langs de tribune met een glimlach tot over zijn oren en hij zweepte het publiek op waardoor het stadion ontplofte in vreugde. Nu moesten we enkel attent en bij de pinken blijven. Lauwe nam niet echt vrede mee met deze achterstand en haalde alles uit de kast om het tij te doen keren. Defensie en goalie E. Martens lieten niet meer in hun kaarten kijken. Na de respectievelijke en nodige blessuretijd weergalmde het laatste fluitsignaal in de Rumbeekse arena.

Wat een vuurwerk deze avond op het Rumbeekse Sportpark, iedereen heeft zich meer dan de volle 100% gegeven om deze overwinning binnen te halen, mede dankzij de aanwezige supporters. Wat een avond, wat een leuke wedstrijd, slecht voor het hart da we zeggen. Proficiat aan alle spelers en staf voor de geleverde prestatie. Op naar volgende week zaterdag 4 november 2023 dan gaan we richting Sassport Boezinge, wedstrijd start om 18u45. Supporters allen op post zaterdag 4 november in Boezinge.